GALLYAZÁS A RÓZSA UTCAI UDVARON

Kedves érdeklődők!

A kollégium udvarán álló  öreg fák gallyazását hajtottuk végre a Rózsa utca irányából.

A gallyazás célja, a fák élettartamának meghosszabítása és balesetveszélyes helyeztek kialakulásának elkerülése. Ezek a kedves öreg fák túl  magasra nőttek, elhajlottak, láthatóan a gyökerük már megjelent a talaj szintjén, helyenként  nyomja kifelé a kerítést, felfelé a járdát és az udvari aszfaltot is.

A törzsek magassága és a fák idős korára kialakuló korhadt részei miatt egy-egy viharban félő volt, hogy a szűk utcára vagy az udvarra dől valamelyik fa, elérve az épületeket vagy a parkoló gépkocsikat, kárt okozva azokban. Több helyen már most is elérték a szomszéd ház villámhárítóját és falát is. Ezt észlelve, meg kellett tennünk a megelőző lépéseket.

Nem szeretnénk ezeket a fákat kivágni, mi is szeretjük a szép zöld Rózsa utcai részt.  Úgy döntöttünk, hogy nekünk is fájó de egy alapos galyazással és a törzsek megrövídítésével megpróbáljuk meghosszabbítani ezeknek a fáknak az életét.

Reményeink szerint tavasszal újra hajtanak a fák és a megújuló lombkorona könyebben karbantartható lesz és hasonlóan szép zöld látványt nyújt majd a jövőben.

A teremtett környezetünk védelme számunkra is kiemelten fontos, ide értve a közös épített életteret is, amit szépíteni, óvni védeni kívánunk. Fáink védelme, kertünk gondozása során erre helyezzük a legnagyobb hangsúlyt.