Városismereti kirándulás – Normafa

Minden évben megrendezésre kerül az év végi hajrá lezárásaként a városismereti kirándulás és vetélkedő. Idén Normafára, valamint a János-hegyi kilátóra esett a választásunk és egyáltalán nem csalódtunk.

Természetesen a vetélkedő sem maradt el, melynek három állomása volt. Az első maga a Rózsák tere, ahol csapataink számot adhattak arról, mennyit tudnak a kollégium történetéről, a Rózsák tere név eredetéről és a téren magasodó, méltóságteljes Árpád-házi Szent Erzsébet Plébániatemplomról. Miután minden csapat kitalált magának egy nevet és megalkotta csapatzászlóját, elindultunk a Nyugati térhez és a 291-es busszal a Libegő aljához utaztunk. Itt egy matematikai és fizikai ismereteket feltételező szöveges feladat várt a kiránduló csapatokra, melyben azt kellett kideríteni hány perc alatt lehet feljutni a drótkötélpályán a hegyre, ha a pálya 1040 méter hosszú és a Libegő 4 km/óra sebességgel, folyamatosan halad. A csapatok gyorsan és ügyesen megoldották a feladványt és indulhatott a “libegés”, amitől páran először tartottak, de végül mindenkinek tetszett az élmény. Felmásztunk az Erzsébet-kilátó negyedik teraszáig, gyönyörködtünk a körpanorámában és készültek facebook gyanús képek.  A vetélkedő harmadik állomásán jöttek a kilátóval kapcsolatos kérdések keresztrejtvény formájában. Honnan kapta nevét a kilátó és milyen stílusban épült? A Zsákbamacska című operett betétdala szerint hol legyen János estére? Ki tervezte a kilátót és milyen építőanyagot használtak hozzá? A válaszokat pedig vagy ki lehetett következtetni, vagy egyszerűen a szemfülesebbek leolvashatták a kilátó emléktábláiról.

Tettünk egy sétát a környéken és az Anna réten kipróbáltuk a felújított játszóteret, ami elnyerte a nagyok tetszését is. Azonban a közelgő zápor miatt a tervezettnél picit korábban kellett elhagynunk a hegyet és a libegőhöz sietnünk, de így is szép emlékekkel készülhetünk a következő tanévre.20160601_174133SAM_3046