Góbé zenekar a koliban

December 2-án az adventi zenés áhítat alkalmával vendégünk volt a Góbé zenekar. Az együttes magyar folkzenét, vagy más meghatározással világzenét játszik.

A székely, magyar és balkáni népzenét modern feldolgozásban adják elő, mostanában felléptek többek között a Fonóban, a Szimpla kertben és a Zeneakadémia gólyabálján is. Ez van! című lemezüket a 250 legjobb világzenei album közé választották A World Music Charts Europe legújabb listáján.

A zenekar tagjai : KISS B. ÁDÁM: hegedű, brácsa, ének/alto tambura, viola, vocal; VIZELI MÁTÉ: brácsák, hegedű, koboz, gitár, vokál/violas, violin, soprano tambura, guitar, kobza, vocal; EGERVÁRI MÁTYÁS: cimbalom, brácstambura, dudák, ír fuvola, ír furulya/hammered dulcimer, harmonizing tambura, irish flute, irish whistle, vocal ; CSASZNYI IMRE: basszprímtambura, ének, brácsa/alto tambura, viola, vocal ; TIMÁR MÁRTON: nagybőgő/double bass, vocal ; CZUPI ÁRON – dob, ütőhangszerek, ének/drum set, percussion, vocal.

A Góbé tagjai közül Kiss B. Ádám a kollégium lakója volt 2003-tól 2007-ig, Csasznyi Imre pedig Csasznyi Zsófia kollégiumi tanuló bátyja. A kötődés okán egy nagyon jó hangulatú koncertet adtak ezen a szerdai napon, a kollégiumi közönség pedig hálásan fogadta a lelkes, ám professzionális produkciót.