2015. május hónap bejegyzései

Kollégiumi ballagás 2015

Zsuzsi és Előd2015 tavaszának egyik áprilisi estéjén húsz kollégista fiatal öltött ünneplőt. Van, aki évekre „beköltözött” a Rózsák tere ódon falai közé, van, aki csak pár hónapot töltött közöttünk. Most búcsúznak, de egy biztos: mindannyian örökre szívükbe zárták az itt átélt élményeket, a hangokat, az arcokat, az örömöt, a vidámságot, a nevetést, de a bánatot és a könnyeket is. Egy időszak véget ért mindannyiunk részére, de kezdődik valami új, valami egészen más.

Útravalóul Pál Filippibeliekhez írt levelének igéje hangzott: „Mindenre van erőm Krisztusban, aki megerősít engem.” Amikor megérezzük, hogy a saját erőnk véges, amikor a kilátástalanság lesz úrrá rajtunk, amikor próbáinkat nagyobbnak érezzük magunknál, álljunk meg, legyünk csendben, és engedjük, hogy ez az ige bizalommal töltsön el a mindenható Úrban. Mert mindenre van erő Krisztusban.ballagók

Az est szép és megható pillanata volt, amikor ballagóink személyes áldásban részesültek. Igazgatónő dicsérő és útra indító szavai után következett az est mosolygósabb része: a ballagók emlékeinek felidézése képekben és szavakban, majd ajándékokkal kedveskedtünk búcsúzó diákjainknak.

Szeretettel és örömmel gondolunk Rátok!

Köszönjük az együtt töltött perceket Mindannyiótoknak!

                                                           Evangélikus Középiskolai Kollégium

                                                                                  2015. ballagás

Köszönet-kampány

Verőfényes napsütésben, az idén felújított kollégiumunk udvarán osztottunk 1000 adag ételt április 11-én szombaton, 12 és 15 óra között.

Iszlai Ildikó élelmezésvezető szervezte az előkészületeket és az ételosztás lebonyolítását. Szórólapokat készítettünk, amelyeket evangélikus és más felekezetű templomokba, ételosztó helyekre juttatunk el. Sokan összefogtunk, hogy mindenki elégedetten távozzon a nap végén; konyhai dolgozók, önkéntes diákok és tanárok. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Radosné Lengyel Anna a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelője is. Konyhai dolgozóink babgulyást és túrós buktát készítettek, melyet jó étvággyal fogyasztottak el a rászorulók a családiasan berendezett udvaron. A bőséges ételből jutott még az Oltalom Hajléktalanszálló lakóinak is.

Diákjaink példamutatóan vizsgáztak segítőkészségből és emberségből, így összegezték a napot: “Nagyon jó érzés volt segíteni…”