Bemutatkozás

A kollégium Budapest szívében, a Rózsák terén áll emberöltők óta. Az ódon falak közt mindenki számára megidéződik a múlt, érezni letűnt korok örökségét, mégis ellensúlyozza az épület régiségét fiatalos lendülete, családias hangulata. Az ország minden pontjából érkeznek ide fiatalok, hogy tudást szerezzenek, megalapozzák jövőjük, kipróbálják maguk a fővárosban, távol otthonuktól.

A nagy múltú Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium és a Deák Téri Evangélikus Gimnázium mellett, mintegy harminc középoktatási intézménnyel állunk kapcsolatban, melyek közül a kollégisták számát tekintve kiemelkedik a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium konzervatóriumos növendékeivel és A Magyar Táncművészeti Főiskola Nádasi Ferenc Gimnáziuma a fiatal táncosokkal, artistákkal. Az utóbbi években pedig az Athene Idegenforgalmi, Informatikai és Üzletemberképző Szakközépiskola diákjai is nagy számban választottak minket. Ezen túl, a középiskolások mellett, az általános iskolák felső tagozatosai is helyet kaphatnak nálunk. Éppen ezért hittel valljuk, hogy a mi házunk egy befogadó, elfogadó és gondoskodó kollégium, szeretettel várunk mindenkit.

A mintegy 130 kollégistából 50 fiú és 80 lány, akik közül a fiúk a földszinten, a lányok az emeleten kapnak elhelyezést 4-6 ágyas szobákban. A bentlakó diákok iskolájuknak és életkoruknak megfelelően kerülnek beosztásra a kollégium 5 csoportjának egyikébe, mindennapi életüket nevelőtanárok segítik.

…a RÓZSÁK tere… "Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak." (Zsolt 127,4)