napirend

– Az intézmény naponta reggel 6-tól este 22 óráig tart nyitva. Hétvégén is lehetséges a bentlakás, a felmért igényeknek megfelelően.

– Általános ébresztő 06.30-kor, tisztálkodás, szobarend kialakítása 7 óráig.

– Reggeli 07.30-ig, iskolába menet folyamatosan.

– A kollégiumban délelőtt igazolás birtokában tartózkodhatsz (iskolai, orvosi, szülői vagy nevelői). Az ügyeletes tanárnak minden esetben jelezned kell bennmaradásod.

– Szabad kimenőd 15.45-ig van minden nap. (középiskolásoknál)

– Az ebédidőt 12.30-tól 16.00-ig biztosítjuk. Ha ebben az időben nem áll módodban ebédelni, kérheted névvel ellátott ételes dobozodban az ebéd elhelyezését. A dobozod konyhára kerüléséről magad gondoskodsz.

– Szilenciumi idő minden nap 16.00-tól 18.30-ig a nyugodt tanulás biztosításához. Közben 17.00-tól 17.20-ig szünet. Tanulás a tanulószobákban (társalgó, könyvtár) és a lakószobákban.

– Közös vacsora imádsággal 18.30-tól 19.00-ig az étkezőben.

– A vacsora utáni kimenő csoportvezető nevelődtől kérhető. (Az esetben nem, ha aznap áhítat vagy kötelező kollégiumi foglalkozás alkalma van.)

– Esti szilenciumot biztosítunk a tanulni vágyóknak és azoknak, akik a délutánin iskolai elfoglaltságuk miatt nem tudtak részt venni, 21.00-tól éjfélig arra kijelölt helyeken.

– Villanyoltás, pihenés 22 órától. Csak saját szobádban tartózkodhatsz.

– Rendkívüli kimenőt (például koncert vagy színházi alkalom esetén) az aznapi éjszakai ügyeletes nevelődtől kérhetsz, csoportvezető nevelőd tudtával és beleegyezésével. Az éjszakai ügyeletes engedélyével érkezhetsz vissza a kollégiumba 22 óra utáni időpontban.

…a RÓZSÁK tere… "Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak." (Zsolt 127,4)