Sajtóközlemény

Az Evangélikus Középiskolai Kollégium energetikai korszerűsítése

2014. március 24.

Az Evangélikus Középiskolai Kollégium több mint 130 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretein belül. A támogatás lehetővé teszi az Evangélikus Középiskolai Kollégium épületének fűtési és HMV rendszerének korszerűsítését, napkollektoros rendszer kialakítását, napelemek felszerelését, az utólagos külső hőszigetelését.

Az épület energetikai tényezői már nem megfelelőek, a fűtés- és HMV rendszere nem tesz eleget a kor elvárásainak, nyílászárói és fényforrásai mára elavulttá váltak.

A most kezdődő projekt keretein belül napelemes rendszert építenek ki, a fűtési- és a HMV rendszert teljesen felújítják napkollektorokkal segítve a működését. Sor kerül a falak utólagos szigetelésére, valamint a nyílászárók cseréjére is. A régi világítótesteket új, energiatakarékos darabokra cserélik.

A projekt elsődleges célcsoportja az Evangélikus Középiskolai Kollégium valamennyi diákja és dolgozója. A projekt környezeti hatásterülete azonban nemcsak az érintett ingatlanra terjed ki, hanem az elérni kívánt indikátorértékekkel közvetve az egész ország energiaellátásának biztonságát és versenyképességét javítja, a környezeti állapot megőrzését érdemben szolgálja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.