Gellért-hegyi túra… újratöltve

A tanév utolsó napjaiban kollégiumunk lelkes kis csapata indult útnak. Úti célunk a Gellért-hegy volt, de míg odaértünk sok-sok izgalmas kérdés várt válaszra. Három csapat versenyzett egymás tudásával, gyorsaságával, leleményességével.

Megállóink között szerepelt a Szent István Bazilika, a Vigadó, az Erzsébet híd, a Gellért-szobor és végül a Citadella. Tudtad, hogy hány kilogrammot nyom összesen a Bazilika 6 harangja? Hogy mit jelent a latin felirat a homlokzatán? Tudtad, hogy milyen híres magyar és külföldi zeneszerzők léptek fel a Vigadóban megépülése idején? Láttad valaha az eredeti Erzsébet híd gyönyörű képét? Tudtad, miért pont a Gellért-hegyen (Kelen-hegyen) van szobra Gellértnek? Próbáltad már kiszámolni, hány méter  magas lehet a Citadella szobra? És tudtad-e miért vannak ágyúk a város felé fordítva a hegyen?

Aki velünk tartott minden kérdésére választ kaphatott. A megtett kilométerek és fejtörő kérdések után hazafelé tartva megálltunk a Ferenciek terén, a méltán híres fagyizóban, a kollégiumban pedig jól megérdemelt jutalmunkat, a pizzánkat fogyasztottuk el. A nap folyamán készült fényképek megtekintése után fáradtan, de boldogan hajtottuk álomra a fejünket.

A jó hangulatú délután képeit megnézhetitek a galériában!

Reméljük jövőre folytatás következik…