Karácsony a kollégiumban

“S az Ige testté lett, és közöttünk élt. Láttuk dicsőségét, az Atya Egyszülöttének dicsőségét, akit kegyelem és igazság tölt be.” (János 1,14)

no images were found

A december a karácsonyi készülődés jegyében telt. Télapó kollégiumi látogatása után (aki minden jó gyereknek ajándékot hozott) megkezdődött a mézeskalács sütés Zsóka néni vezetésével és az Angyalkázás, ami most először az összes csoport bevonásával történt. A vállalkozó szellemű kolisok bedobták nevük az angyalkás dobozba majd mindenki húzott magának egy védencet. Az angyalkák heteken át titokban tartva kilétük kedves szavakkal, apró figyelmességekkel, ajándékokkal halmozták el védenceiket. A kollégiumi karácsony napján a közös ünnepség alkalmával lehullott a lepel az angyalkákról és jó hangulatban nevetgéltek az elmúlt napok élményeire visszaemlékezve.

Az istentiszteleten a kolis énekkar teljesített szolgálatot, Igazgatónő pedig átadta a Diákönkormányzattal egyeztetve vásárolt karácsonyi ajándékokat, a hatalmas síkképernyős televíziót és a sarokkanapét. Természetesen nem maradhatott el a már hagyományosnak tekinthető ünnepi vacsora sem.