EPOT 2014

„Ne bánkódjatok, mert az Úr előtt való öröm erőt ad nektek.” (Neh 8,10b) 

Győr és Békéscsaba után az idei évben Aszódon került megrendezésre az evangélikus pedagógusok országos találkozója. A háromnapos konferenciára immár hagyományosan július elején kerül sor, melyen szakmai előadások is elhangzanak fakultatív programok és a pihenés mellett.

Dr. Fabiny Tamás püspök úr tartott nyitó istentiszteletet az aszódi evangélikus templomban. A második napon a kirándulásé és szórakozásé lett a főszerep, amikor meg lehetett tekinteni a hatvani és gödöllői két Grassalkovich-kastélyt, el lehetett látogatni Hollókőre, Ipolytarnócra, Vanyarcon pedig mennyei sztrapacskát kóstolhattunk szeretetvendégségben. A választható programok között volt még: Szirák, Mogyoród-Hungaroring, Ramada Aquaworld, Szécsény, Eger, Noszvaj… A nap végén mindenki a domonyvölgyi Lázár Lovasparkban találkozott, ahol lovasbemutató és vacsora koronázta a napot.

A harmadik nap délelőttjén a 130 éves Aszódi Fiúnevelő Intézetbe lehetett ellátogatni, majd plenáris előadást tartott Prőhle Gergely országos felügyelő, a külügyminisztérium helyettes államtitkára Mit is jelent a keresztény Európa? címmel majd Gerhard Pfeiffer a Nemzetközi Szövetség a Keresztény Nevelésért titkára beszélt arról, hogyan ünnepli együttműködésben 500 iskola a reformáció 500. évfordulóját. Dr. Szabó Lajos az Evangélikus Hittudományi Egyetem rektora zárta istentisztelettel a találkozót.