2014. március hónap bejegyzései

Energetikai korszerűsítés

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Evangélikus Középiskolai Kollégium energetikai korszerűsítése

2014. március 24.

Az Evangélikus Középiskolai Kollégium több mint 130 millió forintot nyert az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretein belül. A támogatás lehetővé teszi az Evangélikus Középiskolai Kollégium épületének fűtési és HMV rendszerének korszerűsítését, napkollektoros rendszer kialakítását, napelemek felszerelését, az utólagos külső hőszigetelését.

Az épület energetikai tényezői már nem megfelelőek, a fűtés- és HMV rendszere nem tesz eleget a kor elvárásainak, nyílászárói és fényforrásai mára elavulttá váltak.

A most kezdődő projekt keretein belül napelemes rendszert építenek ki, a fűtési- és a HMV rendszert teljesen felújítják napkollektorokkal segítve a működését. Sor kerül a falak utólagos szigetelésére, valamint a nyílászárók cseréjére is. A régi világítótesteket új, energiatakarékos darabokra cserélik.

A projekt elsődleges célcsoportja az Evangélikus Középiskolai Kollégium valamennyi diákja és dolgozója. A projekt környezeti hatásterülete azonban nemcsak az érintett ingatlanra terjed ki, hanem az elérni kívánt indikátorértékekkel közvetve az egész ország energiaellátásának biztonságát és versenyképességét javítja, a környezeti állapot megőrzését érdemben szolgálja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Márciusi ifjak

39140313

“Legyek fa, melyen villám fut keresztül,
Vagy melyet szélvész csavar ki tövestül;
Legyek kőszirt, mit a hegyről a völgybe
Eget-földet rázó mennydörgés dönt le… “

Egy olyan kitüntetett nap, melyen egy ország vagy nép összetartozását ünnepli… Ez a nemzeti ünnep! Megemlékezés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitöréséről, Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseményéről. Az Evangélikus Középiskolai Kollégiumban március 13-án színjátszókörünk előadásával emlékeztünk a márciusi történésekre, majd a forradalmi kávéházban mindenki elkészíthette saját kokárdáját.

Köszönet a színjátszókör tagjainak: Lukácsa Petra, Kovács Zsanett, Kovács Áron, Gyervenák Mihály György

Az eseményről készült 39 darabos fotóválogatás megtekinthető a galériában!

58140313